25/2 ABB

Studiebesök på ABB Robotics i Västerås

Vi har anordnat ett studiebesök till ABB Robotics i Västerås. Besöket sker under eftermiddag och charter buss anordnas av SER för besökare som vill åka från Stockholm Central.
Under besöket kommer ABBs försäljningschef för robotik presentera robotutvecklingen. Den följs av visning av ABB Test och Democenter och presentation av tvåarmade roboten YuMi.

I höst öppnade ABB ett nytt test- och democenter i Västerås med inriktning på förpackningsbranschen. Den nya anläggningen är ett led i ABB:s satsning på automationslösningar för plockning, packning och pollettering och i centret kommer det finnas robotar, styrenheter och programvara, men också andra automations- och maskinsäkerhetsprodukter inom ABB:s totala erbjudande till förpackningsbranschen. I centret finns det kompletta anläggningar för höghastighetsplockning och pollettering. (Läs mer)
YuMI (bilden) är en robot som är garanterat säker att ha bredvid sig, är tillräckligt snabb i ”fingrarna” och samtidigt kompakt. Det krävde unikt nytänkande av experterna i ABB:s utvecklingsteam men nu är den här; den tvåarmade roboten YuMi. (Läs mer)

Tid: 18:30 - 20.30 ca
Datum: 2016-02-25
Plats: ABB Robotics i Västerås
           Hydrovägen 10
           721 68 Västerås