2/11 Hilda – kvinnan bakom LM Ericsson

Onsdag, den 2 november kl 18.00, har vi nöjet att lyssna till Ingrid Giertz-Mårtenson tala om ”Hilda – kvinnan bakom LM Ericsson”
Hilda var Lars Magnus Ericssons hustru och också farmorsmor till kvällens talare. Vi får höra om hur det tidiga LME – likt många småföretag – var en familjeangelägenhet och att Hildas betydelse var långt större än vad man har hört talas om.
Prolog: Kl 17 får vi möjlighet att med guide besöka LM Ericssons minnesrum, numera instängt på Polismuseet. Vår guide är Nils Olander, intendent med ett förflutet på Telemuseum! Samling i Tekniska museets reception kl 17. Begränsat antal.
Epilog: Efter föredraget visar vi valda delar av en film som spelades in 1926 med anledning av Ericssons 50-årsjubileum. Här får vi se hur en mekanisk (sic!) industri arbetade med modernaste teknik anno 1926!
Detta är ett öppet föredrag i Althinsalen. Ingen avgift, ingen anmälan, alla välkomna. Museet har gratis entré från kl 17. Tag gärna med skollediga ungdomar, både föredraget och filmen intresserar säkert från 8-9 klass och uppåt!

Mer information på: www.tmv.a.se/kalendarium.asp#Hilda